Апетитна рецепта за свински гърди с кост
Необходими продукти за 2 порции:
- 2 бр. свински гърди с кост „Blaga Lapka“
- 2 глави лук – 70 мл олио „Тейсти“
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. кафява захар или мед
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне: Поставете алуминиево фолио в тава или йена. Сложете 1 глава на дъното. Пригответе марината с олиото, червения пипер, кафявата захар, солта и черния пипер, след което изсипете 1/2 от маринатата върху лука. Сложете свинските гърди отгоре и ги полейте с останалата част от маринатата и добавете втората глава нарязан лук. Затворете и завийте добре фолиото. Печете за около 1 час и 30 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 1 час и 30 мин извадете йената от фурната, развийте фолиото и преместете лука от месото, като го поставяте до него. Върнете йената във фурната, за да се допече до златист цвят месото. За гарнитура може да си направите вкусни картофки с копър!